Biologische Fruitteelt

Biologische fruitteelt branche

Skal Biocontrole

Skal logo

Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 4000 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en wij controleren hierop. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook ťcht biologisch is. We houden toezicht op de hele biologische keten, in opdracht van het Ministerie van LNV.

Met de afgifte van dit keurmerk maken we de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument. Zo draagt Skal bij aan de aantoonbare betrouwbaarheid van de biologische sector.

Demeter

Demeter logo

Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouwbedrijven en de al dan niet verwerkte producten.

Alle producten met een Demeter-keurmerk voldoen in ieder geval aan de normen voor biologische landbouw, zoals die binnen de Europese wetgeving zijn vastgelegd. Boeren en verwerkers die daarnaast voldoen aan de Demeter-normen en -richtlijnen ontvangen na de controle een Demeter-certificaat en mogen het Demeter-keurmerk voeren.

Bionext

Bionext logo

Bionext is opgericht door biologische boeren en tuinders (BioHuis), handel en verwerking (VBP) en winkels (Biowinkelvereniging). Bionext behartigt de collectieve belangen van de biologische sector in eigen land en in Brussel via de IFOAM EU Groep. Bionext is woordvoerder voor de biologische branche en is aanspreekpunt voor elke partij met interesse in biologische landbouw en voeding (maatschappelijke organisaties, overheid, politiek, media en consumenten).

Louis Bolk Instituut

Louis Bolk Instituut logo

Louis Bolk Instituut is een middelgrote onderzoeks- en adviesorganisatie in Bunnik, opgericht in 1976.

Al ruim 40 jaar ontwikkelen wij kennis voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid, drie schakels die in onze visie samenhangen. Onze focus ligt daarbij op natuurinclusieve landbouw en positieve gezondheid. Bij beide thema's werken we aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bodem, een bedrijf, een patiŽnt of een stadswijk.

Udea

Udea logo

Udea is een groothandel, merkenhuis, im- en exporteur van biologische levensmiddelen en tevens franchisegever van de biologische supermarktformule Ekoplaza.

Udea levert zowel verse als houdbare producten aan natuurvoedingswinkels, bio-supers, speciaalzaken, out-of-home en retail in de Benelux. Samen met onze leveranciers en telers bieden we producten van de hoogst mogelijke kwaliteit die eenvoudig en efficiŽnt bij ons te bestellen zijn.

Odin

Odin logo

Odin is een biologische voedselcoŲperatie met als doel de stroom van gezonde voeding uit vruchtbare landbouw en economie nog beter te verzorgen.

Odin heeft een groothandel, biologische supermarkten, een online bezorgdienst, een imkerij, een boerderij, een stichting academie (scholing) en proeftuinen voor zaadvaste rassen.